Bookstagram: my first book challenge (stefi_reads)

Γεια σας και από εδώ!!

Τον τελευταίο καιρό έβλεπα συνεχώς διάφορα hashtags, που τελικά ήταν από book challenges και αφού αυτό το μήνα συμμετείχα σε αρκετά και κατάλαβα πώς λειτουργούν, μου ήρθε η ιδέα να διοργανώσω κι εγώ ένα για τον επόμενο μήνα. 
Είμαι πολύ χαρούμενη για τα σχόλιά σας και τη στήριξή σας, γιατί αυτό είναι που με γεμίζει ενθουσιασμό. Αλλιώς θα τα είχα παρατήσει.




Αρχικά... τι είναι book challenge?

Είναι ένα challenge στο οποίο μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, αρκεί να γνωρίζει το hashtag και τα prompts, δηλαδή το επιλεγμένο θέμα κάθε μέρας. Συνήθως, ο δημιουργός του challenge έχει επιλέξει για κάθε μέρα του μήνα ένα διαφορετικό θέμα. Έτσι, όσοι συμμετέχουν πρέπει να ανεβάζουν φωτογραφία με τουλάχιστον ένα βιβλίο σύμφωνα με το κάθε θέμα. Ευτυχώς, δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετέχεις κάθε μέρα, αλλά μπορεί αντί για κάθε μέρα εσύ να επιλέγεις να συμμετέχεις όποιες μέρες σε βολεύουν ή σε όσα θέματα σου αρέσουν. Πάντως, πρέπει το κάθε θέμα να δημοσιεύεται την ημερομηνία που αναγράφεται δίπλα του.
Πάμε στο δικό μας challenge όμως, για να τα καταλάβουμε καλύτερα.




Γιατί #thereaderssep19 ?

The readers προς τιμήν μιας ομάδας συζήτησης βιβλιόφιλων στο instagram, όπου γνώρισα πολύ γλυκούς κι ευχάριστους ανθρώπους. Και sep19 για τον Σεπτέμβρη του 2019. Σκέφτομαι πως αν πάει καλά αυτό, θα το συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες. Ανάλογα τη συμμετοχή.

Το challenge

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να ανεβάζουμε κάθε μέρα φωτογραφίες, αποφάσισα πως καλύτερο είναι να ανεβαίνει μία κάθε 2 μέρες. 
Το πιο σημαντικό είναι κάτω από κάθε φωτογραφία να υπάρχει το hashtag #thereaderssep19. 

Παρακάτω  υπάρχουν αναλυτικές φωτογραφίες για κάθε μέρα ξεχωριστά.


  • 1-2/09: TBR pile: Φωτογραφία με τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις αυτό τον μήνα (to be read).
  • 3-4/09: Autumn vibes: Η φωτογραφία να θυμίζει φθινόπωρο. Τι είναι το φθινόπωρο για σένα; Πεσμένα φύλλα, χνουδωτές κουβέρτες, μια κούπα που αχνίζει;
  • 5-6/09: Badass Character: Ένα βιβλίο στο οποίο κάποιος ήρωας είναι σκληρό καρύδι. Κάτι σε Άρυα Σταρκ ίσως. 😃
  • 7-8/09: Currently Reading+Grandpa Love: Το βιβλίο που διαβάζεις αυτές τις μέρες και στη λεζάντα να μοιραστείς κάτι για τον παππού σου. Η 8η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας!
  • 9-10/09: Books & Snacks: Τι τρως; Μπισκότα  πατατάκια, ποπκόρν, κάτι άλλο; Όλοι αγαπάμε τα σνακς!
  • 11-12/09: Back to school: Επιστροφή στα θρανία. Είτε πηγαίνεις σχολείο είτε όχι θέλουμε να δούμε τη γραφική σου ύλη! Σημειωματάρια, χάρακες, μολύβια...
  • 13-14/09: Dystopian: Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα.  Δυστοπία στη λογοτεχνία είναι η παρουσίαση μιας μελλοντικής κοινωνίας ή κόσμου, όπου κυριαρχεί η απαισιοδοξία, η δυστυχία κ.λπ. Γενικά, το αντίθετο της ουτοπίας.
  • 15-16/09: Art Lovers: Μαζί με το βιβλίο σου, ένα σκίτσο, μια ζωγραφιά ή οτιδήποτε καλλιτεχνικό! Π.χ. αφίσες, κάτι που εσύ ζωγράφισες, ένας χειροποίητος σελιδοδείκτης κ.ά..
  • 17-18/09: A must read: Ένα βιβλίο που κατά τη γνώμη σου πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσουν οι άλλοι! Τι μας προτείνεις λοιπόν; Και γιατί;
  • 19-20/09: Booknook: Η αγαπημένη σου γωνία για διάβασμα. Κρεβάτι, πολυθρόνα, τρένο; 
  • 21-22/09: Chapter 5: Άνοιξε ένα βιβλίο στο κεφάλαιο 5. Αν δεν είναι χωρισμένο σε κεφάλαια, τότε σε μια τυχαία σελίδα.
  • 23-24/09: Bookmarks: Δείξε μας τους σελιδοδείκτες σου! Ή έστω αυτά που εσύ χρησιμοποιείς ως σελιδοδείκτες.
  • 25-26/09: Socks and/or blankets: Φθινόπωρο...Χουχούλιασμα. Βιβλίο + κάλτσες + κουβέρτα και λύθηκε η εξίσωση!
  • 27-28/09: Bookhaul: Ξέρουμε πως δεν άντεξες πάλι και πως όλο και κάποιο βιβλίο αγόρασες. Στην ουσία,  πρέπει να μας δείξεις τα βιβλία που αγόρασες το συγκεκριμένο μήνα. Μη φοβάσαι, δε θα σε κρίνουμε. Είμαστε εξίσου ένοχοι! Σε περίπτωση που δεν αγοράζεις, αλλά δανείζεσαι, δείξε μας αυτά που δανείστηκες. 😊
  • 29-30/09: Wrap up + September's fav: Μία φωτογραφία με τα βιβλία που διάβασες αυτόν το μήνα. Να μας πεις και ποιο σου άρεσε περισσότερο!


Για παραπάνω πληροφορίες ή τυχόν απορίες, μη διστάσεις να με ρωτήσεις μέσω του λογαριασμού μου στο instagram: stefi_reads
Καλή ανάγνωση!


(The first two photos are NOT mine, I found them on Google.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιβλιοφωτογραφία του μήνα (Απρίλιος 2020)

Δράκοι

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένος; Αυτοί είναι οι λόγοι!

Ted Talk 1: Σεξουαλική Ευχαρίστηση

To be or not to be?