Οι φίλοι μου προτείνουν: Ruby Sparks



Καλημέρα!
Τελευταία τα λέμε αρκετά συχνά και υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση, που μου αρέσει πολύ!
Μου ήρθε και μια καινούρια ιδέα: να γράφω εντυπώσεις από πράγματα που μου προτείνετε, όπως για παράδειγμα ταινίες. Σήμερα, λοιπόν, θα γράψω για μια ταινία που μου πρότεινε η drummer της καρδιάς μας, η Θάλεια.

Ruby Sparks (2012)

Πρόκειται για μία ρομαντική ταινία φαντασίας με πολλά κωμικά και κάποια δραματικά στοιχεία. Ο πρωταγωνιστής είναι ο Κάλβιν, ένας πολύ πετυχημένος συγγραφέας. Ο Κάλβιν είναι μοναχικός τύπος, πηγαίνει σε ψυχολόγο, γιατί θεωρεί πως απογοήτευσε τον πατέρα του και κάνει προβολή των συναισθημάτων του πάνω στον σκύλο του! Αποφεύγει να βρίσκεται ανάμεσα σε πολύ κόσμο, κι ας είναι μέρος της δουλειάς του. 
Ο Κάλβιν βρίσκεται σε συγγραφικό αδιέξοδο, ώσπου αρχίζει να βλέπει στα όνειρά του μια κοπέλα, η οποία αποτελεί το θέμα του επόμενου βιβλίου του. Η κοπέλα είναι η Ρούμπι, το κορίτσι των ονείρων του. Μια γλυκιά ζωγράφος με περιπετειώδες παρελθόν. Μια μέρα, όμως, ξυπνάει και βρίσκει πως η φαντασίωσή του έγινε πραγματικότητα! Αρχίζει έτσι τη ζωή του με την Ρούμπι...
Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ονειρικά, γιατί αν και δημιουργία του, η νεαρή γυναίκα είναι άνθρωπος με δικό του σκεπτικό και συναισθήματα. Θα καταφέρουν άραγε να είναι μαζί; 
Μη βιαστείτε να απαντήσετε.


Όταν αγαπάς, ελέγχεις;

Πέρα από την ιδέα της πλοκής, η οποία μου αρέσει πολύ, αυτό που με κέρδισε ήταν το νόημα που προσπαθούσε να σου περάσει η ταινία. Κανείς δεν είναι κανενός. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Και όταν δύο άνθρωποι, όσα κοινά κι αν έχουν, μπαίνουν σε μία σχέση μεταξύ τους, δεν αργούν να έρθουν και οι συγκρούσεις, οι μικρο-ενοχλήσεις, οι τσακωμοί. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς χειριζόμαστε τις καταστάσεις. Επίσης, η ταινία κάνει αναφορά στην ελευθερία ενός ατόμου να είναι ο εαυτός του και να έχει τις δικές του επιλογές. Τονίζει τη σημασία να έχει κανείς προσωπική ζωή, χώρο για τον εαυτό του και τα ενδιαφέροντά του, αντί να χάνεται σε μια σχέση, όσο ονειρική κι αν φαντάζει. Μα το σημαντικότερο μάθημα ήταν πως όταν αγαπάς κάποιον, δεν προσπαθείς να τον αλλάξεις. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως ίσως τον χάσεις. Κι όσο κι αν πονάει και μόνο η σκέψη, επιλέγεις να πάρεις το ρίσκο. Πρέπει να σέβεσαι τον σύντροφό σου κι όχι να προσπαθείς να τον ελέγξεις και να τον κάνεις μαριονέτα σου.
Σε κάποιες σκηνές φάνηκε ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και αιώνες: η τάση του άντρα να θέλει να υποτάξει τη γυναίκα. Φυσικά, αυτό υπάρχει και σε πολλές γυναίκες! 
Το τέλος ήταν αναπάντεχο. Την προτείνω σε όλες τις ρομαντικές ψυχές.

Ηθοποιοί

Μεταξύ άλλων, τους κεντρικούς ήρωες υποδύθηκαν:
Zoe Kazan, η Ρούμπι
Paul Dano, ο Κάλβιν
Antonio Banderas, ο παράξενος σύντροφος της μητέρας του Κάλβιν
Elliott Gould, ο γλυκύτατος ψυχολόγος
Chris Messina, ο αδερφός του Κάλβιν.



Εννοείται πως περιμένω σχόλιά σας! Είτε εδώ είτε στο Instagram!
Καλές ταινιο-βραδιές!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιβλιοφωτογραφία του μήνα (Απρίλιος 2020)

Δράκοι

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένος; Αυτοί είναι οι λόγοι!

Ted Talk 1: Σεξουαλική Ευχαρίστηση

To be or not to be?