Ποια βιβλία επέλεξα για να καραντινιαστώ...

Ποια βιβλία επέλεξα για να καραντινιαστώ...


Τελευταία γίνεται χαμός με τον COVID-19. Όταν ανακοίνωσαν, στις αρχές ακόμα, πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά για 14 μέρες, ήξερα από την αρχή πως θα ανοίξουμε μετά το Πάσχα. Άφησα, λοιπόν, το φοιτητικό μου σπιτάκι. Και φρόντισα να εφοδιαστώ κατάλληλα για τις επόμενες δύσκολες μέρες. 
Πήρα 5 βιβλία, που με ζόρι χώρεσα στη βαλίτσα. Άφησα ρούχα πίσω. Με τη σκέψη πως έχω και εφαρμογή με e-books κι έχω γύρω στα 20. 

Πρώτο βιβλίο που επέλεξα και ξεκίνησα να διαβάζω είναι «Το Βασίλειο της Αθωότητας», της Rebecca Coleman. 

Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου
Σελίδες: 416
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2013

Πρόκειται για dark romance, απαγορευμένα πάθη μεταξύ μίας δασκάλας κι ενός 16χρονου μαθητή. Είμαι στις πρώτες σελίδες και οφείλω να ομολογήσω πως η συγγραφέας μέχρι στιγμής χτίζει καλά την ιστορία της. Τουβλάκι το τουβλάκι. Είναι και το ντεμπούτο της! Οι κριτικές στο goodreads είναι αμφιλεγόμενες. Κάποιοι το λάτρεψαν και σε άλλους δεν άρεσε καθόλου... 



Και συνεχίζω με ένα βιβλίο πάλι σκοτεινό και μυστηριακό... 

«Spring Heeled Jack: Ο τρόμος του Λονδίνου» από τις Εκδόσεις Ηλέκτρα.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σελίδες: 112
Εκδόσεις: Ηλέκτρα
Έτος έκδοσης: 2007

Ο συγγραφέας δεν έγινε ποτέ γνωστός και η ιστορία δημοσιεύθηκε σε συνέχειες το 1885. Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο, έτσι γεννήθηκε στη φαντασία των Άγγλων ο πρώτος ήρωας εκδικητής, ο οποίος είναι ο παππούς του Μπάτμαν! Αυτό και μόνο με κάνει να ανυπομονώ να το διαβάσω κι ύστερα να πάρω με τη σειρά όλα τα κόμιξ του Μπάτμαν! Αν και χαρακτηρίζεται ο Σπρίνγκφιλντ Τζακ ως «σατανική μορφή»... Πρέπει να μάθω το γιατί.


Τώρα συνεχίζω με ένα βιβλίο που αγάπησα μόνο και μόνο από τον τίτλο! Είναι δώρο από ένα από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα, για αυτό κι έχει ξεχωριστή θέση για μένα. 

«Ο Τελευταίος Περιπλανώμενος Παραμυθάς» του Frank Delaney. 

Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου
Σελίδες: 624
Εκδόσεις: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2009

Η ιστορία ακολουθεί έναν Seanchai, δηλαδή έναν περιπλανώμενο Ιρλανδό παραμυθά. Ο Seanchai μαζί με ένα 9χρονο αγόρι, ταξιδεύουν μέσα στους αιώνες. «Ιστορία την ιστορία, φωτίζουν τον αιώνιο έρωτα των ανθρώπων με τη γη τους.» - απόσπασμα από το εξώφυλλο. Να προσθέσω εδώ πως τα χρώματα του βιβλίου είναι υπέροχα!

Και συνεχίζουμε με το «Ένα Δωμάτιο με Θέα», του E.M.Forster. 

Από τη σειρά Μεγάλες Αφηγήσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Μετάφραση: Ιωάννα Καρατζαφέρη
Σελίδες: 288
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2017

Γραμμένο το 1908, ακολουθεί μία νεαρή Αγγλίδα, της οποίας η ζωή πρόκειται να αλλάξει έπειτα από μία γνωριμία. Το βιβλίο έγινε και ταινία και μας γνωρίζει τη βρετανική αστική τάξη των αρχών του 20ού αιώνα.

Τελευταίο καμάρι... 

«Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

...με το οποίο κέρδισε το Νομπέλ Λογοτεχνίας. 

Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Σελίδες: 496
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2018

Πρόκειται για την ιστορία μιας πόλης και μίας οικογένειας... για την ιστορία ολόκληρου του κόσμου. Έχει ειπωθεί για το βιβλίο αυτό πως πρέπει να διαβαστεί από όλο το ανθρώπινο γένος.
Έχω ακούσει από πολλούς πως είναι αριστούργημα, αλλά και ίσως λίγο βαρετό. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, εφόσον δεν το έχω διαβάσει ακόμα. 


Λοιπόν, εσείς με ποια βιβλία επιλέξατε να καραντινιαστείτε; 
Γράψτε μου στα σχόλια!!! Θα χαρώ πολύ να δω τις προτάσεις σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιβλιοφωτογραφία του μήνα (Απρίλιος 2020)

Δράκοι

Νιώθεις συνεχώς κουρασμένος; Αυτοί είναι οι λόγοι!

Ted Talk 1: Σεξουαλική Ευχαρίστηση

To be or not to be?